De overname van Element AI biedt klanten betere en slimmere AI-mogelijkheden


De overname van Element AI biedt klanten betere en slimmere AI-mogelijkheden

Denk eens even na over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op iets dat zo algemeen is als een zoekopdracht. We gebruiken allemaal zoekopdrachten in ons dagelijks leven en onze favoriete zoekmachine levert talloze pagina’s met relevante informatie, definities, beoordelingen en aanbevelingen, geschiedenis en nog veel meer.

Maar dit soort use cases van consumenten kunnen drastisch afwijken van de manier waarop we zoekopdrachten gebruiken in het bedrijfsleven. In die context wordt wat simpel lijkt veel complexer. Dat komt omdat dezelfde termen in ons leven als consument een hele andere betekenis kunnen hebben dan in ons werkende leven.

Bijvoorbeeld: een zoekopdracht naar “Everest”.

Typ “Everest” in uw normale dagelijkse zoekmachine in en u krijgt allerlei informatie over de hoogste berg ter wereld, films over de piek en de drukte (of het ontbreken daarvan, dankzij de pandemie). Maar typ “Everest” in het ServiceNow-portal voor werknemers in en u ziet of er een conferentieruimte voor zes personen beschikbaar is in ons kantoor in Santa Clara, Californië, voor uw volgende vergadering.

Het is de kunstmatige intelligentie – hier gedefinieerd als systemen die leren van gegevens voor betere beslissingen, handelingen en ervaringen, die in de loop van de tijd verbeteren – die onderscheidt welke resultaten we thuis krijgen en welke op het werk.

Bij ServiceNow zien we AI als een andere manier om waarde te bieden aan onze klanten. Daarom is de aankondiging over de overname door ServiceNow zo belangrijk. AI is een essentieel onderdeel van de manier waarop we meer waarde zullen bieden aan de digitale transformatie-inspanningen van onze klanten.

“AI is een essentieel onderdeel van de manier waarop we meer waarde zullen bieden aan de digitale transformatie-inspanningen van onze klanten.” Lara Caimi – Chief Customer and Partner Officer, ServiceNow

Hier leest u hoe

Er vinden veel innovaties plaats in AI en een zakelijk AI-systeem kan belangrijke voorspellingen en aanbevelingen doen. Deze voorspellingen en aanbevelingen moeten echter via workflows worden omgezet in handelingen om bedrijfswaarde te genereren. De meeste bedrijven worstelen met deze “last mile” van AI , waarbij wordt geprobeerd de voorspellingen van verschillende, externe AI-tools te verbinden met het platform waar werkzaamheden daadwerkelijk plaatsvinden.

Het Element AI -team voegt direct waarde toe aan de portfolio van ServiceNow door de mogelijkheid om beter en efficiënter te leren uit kleinere gegevenssets, de kwaliteit van bestaande AI-mogelijkheden zoals content en taalkennis te verbeteren en nieuwe mogelijkheden zoals beeldherkenning en, u raadt het al, contextuele zoekopdrachten uit te breiden.

Redeneren omzetten in handelen

Element AI kan ServiceNow doelgerichte AI bieden voor bedrijfsspecifieke use cases van onze klanten. Zaken als enterprise search, intelligentere chatbots, tekstbegrip, antwoorden op vragen en samenvattingen. Omdat we begrijpen hoe klanten het Now Platform gebruiken, kunnen we AI toepassen op hun specifieke content, gesprekken en logboeken en gebruikmaken van onze kennis binnen de context van een klant om hun intentie af te leiden en terug te komen met een intelligente volgende stap om een workflow aan de back-end op te starten.

Hier is een voorbeeld: stel dat ik van een geweldige aanbieding voor een nieuwe koffiekan profiteer. Maar bij aflevering zit er een slowcooker in de doos. Groot verschil. Ik wil snel hulp, dus ga ik naar de website van het bedrijf. Ze hebben een chatbot met een Virtual Agent die mij vraagt mijn probleem te beschrijven, dus typ ik “verkeerd item”.

Het aanbevelingssysteem van het bedrijf begrijpt wat ik heb getypt, vanwege de krachtige NLU-technologie (Natural Language Understanding). Met mijn naam en wat extra informatie vindt het mijn bestelling en begrijpt het dat ik in plaats van een koffiekan een slowcooker heb ontvangen. Het vindt ook mijn adres in het dossier en weet dat ik aan het loyaliteitsprogramma deelneem.

Dit alles activeert een back-end digitale workflow, die me verbindt met de juiste medewerker van de klantenservice en de medewerker aanraadt om mijn vervangende artikel ‘s nachts gratis te verzenden, evenals een kortingsbon van 25% voor mijn volgende bestelling. Ik ga akkoord en er worden nieuwe trackinggegevens per e-mail naar mij verzonden. Mijn koffiekan komt de volgende dag aan.

Dit is de kracht van de slimme, op AI gebaseerde workflows die plaatsvinden achter de schermen van, in dit geval, de klantenservice. Betere automatisering, hogere productiviteit en lagere kosten voor het verwerken van veel voorkomende taken met geringe complexiteit zorgen voor een hogere ROI. Klanten van ServiceNow kunnen uitkijken naar de levering van betere en slimmere ervaringen door Element AI, die rechtstreeks in het Now-platform worden ingebouwd.


Use of Forward-Looking Statements
This blog contains “forward-looking statements” about the expectations, beliefs, plans, intentions and strategies relating to ServiceNow’s acquisition of Element AI. Such forward-looking statements include statements regarding future product capabilities and offerings and expected benefits to ServiceNow. Forward‑looking statements are subject to known and unknown risks and uncertainties and are based on potentially inaccurate assumptions that could cause actual results to differ materially from those expected or implied by the forward‑looking statements. If any such risks or uncertainties materialize or if any of the assumptions prove incorrect, our results could differ materially from the results expressed or implied by the forward‑looking statements we make. We undertake no obligation, and do not intend, to update the forward‑looking statements. Factors that may cause actual results to differ materially from those in any forward‑looking statements include, without limitation, the inability to assimilate or integrate Element AI’s technology into our platform the inability to retain key employees of Element AI after the transaction closes unanticipated expenses related to Element AI’s acquired technology potential adverse tax consequences disruption to our business and diversion of management attention and other resources and potential unknown liabilities associated with Element AI’s business. Further information on factors that could affect our financial and other results is included in the filings we make with the Securities and Exchange Commission from time to time.


Kom meer te weten over ServiceNow

Thema's

 • Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Cyberbeveiliging en risico
  Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Lees waarom bedrijven deze vier belangrijke stappen moeten nemen om succes in 2022 te garanderen.
 • Hybrid work wayfinding technology: man standing in office building looking at phone in his hand
  Werknemerservaring
  ServiceNow zet zich nog meer in voor hybride werken met nieuwe wayfinding-technologie
  Bedrijven die permanent overstappen op hybride werkomgevingen staan voor grote uitdagingen. Ontdek hoe de indoor mapping-technologie van ServiceNow kan helpen.
 • ServiceNow zet zich in voor nul netto-uitstoot van broeikasgassen in 2030
  Now Platform
  ServiceNow lanceert drie nieuwe innovaties om klanten te helpen efficiënter te werken
  We innoveren voortdurend om het werk voor iedereen beter te maken. Lees over drie nieuwe innovaties die klanten helpen efficiënter te werken

Trends & onderzoek

Jaar