Hoe onze klanten innoveren tijdens de pandemie


Hoe onze klanten innoveren tijdens de pandemie

Je verwacht “Ervaring met pandemiebeheersing” niet bovenaan het cv van een CIO te vinden. Terwijl een dodelijk nieuw virus zich de afgelopen weken over de hele wereld heeft verspreid, hebben leiders in IT hun werknemers echter in staat gesteld om veilig, verbonden en productief te blijven. Tegelijkertijd moeten we allemaal omzet blijven draaien, ervoor zorgen dat de klantervaring niet daalt en bereikbaar zijn voor klanten.

Als CIO van ServiceNow wissel ik regelmatig informatie uit met CIO’s van andere bedrijven. De meesten gebruiken het Now Platform om digitale workflows voor werknemers en klanten te beheren. Tegenwoordig hebben we te maken met veelal dezelfde uitdagingen.

De meesten van ons zijn actief in meerdere landen. De meesten hebben te maken met verstoringen in de toeleveringsketen en staan voor de uitdaging netwerktoegang en apparatuur aan te bieden aan werknemers die verspreid van elkaar wonen en van wie de meesten niet gewend zijn om op afstand te werken. Op cybergebied merken velen van ons een toename in phishing- en social engineering-aanvallen op.

In allereerste instantie richten we ons allemaal op de gezondheid en veiligheid van onze mensen. Op 16 maart lanceerde ServiceNow een nieuw klantenzorgplan , dat vier gratis apps bevat waarmee bedrijven en overheidsinstanties hun noodresponsprogramma’s kunnen beheren. De apps zijn sindsdien door meer dan 1000 organisaties van over de hele wereld gedownload.

Hoe onze klanten innoveren tijdens de pandemie


Bovendien bouwen veel van onze partners en klanten hun eigen digitale workflows om essentiële nooddiensten te kunnen leveren. Dit is een wereldwijde inspanning waarbij honderden organisaties over de hele wereld betrokken zijn. Ik wil een paar voorbeelden met u delen om te laten zien wat er mogelijk is wanneer een wereldwijd software-ecosysteem samenkomt om een uitdaging aan te gaan.

De stad Los Angeles gebruikte het Now Platform® om een COVID-19-portal te bouwen dat drive-through coronatesten ondersteunt. Binnen 48 uur stelde de stad de portal beschikbaar voor 16 miljoen inwoners, die nu symptomen kunnen onderzoeken en controleren, een afspraak kunnen plannen en een drive-through testlocatie kunnen kiezen.

Met behulp van de toepassingen Emergency Self Report en Emergency Exposure Management leveren zowel de stad als de regio San Francisco bedrijfskritische informatie. Deze wordt door resourcemanagers gebruikt om de paraatheid van de gezondheidszorg, de politie, de brandweer en andere essentiële diensten te beoordelen en te beheren.

Bij een bouwmarkt kreeg het HR-team te maken met een toename van noodaanvragen voor betaald verlof vanwege COVID-19. Binnen 96 uur bouwden ze een mobiele verlofaanvraag-app het Now Platform en implementeerden ze deze voor 330.000 werknemers wereldwijd.

Ten slotte maakt een farmaceutische multinational gebruik van onze mobiele workflowtools voor werknemers om hun Europese werknemers weer aan het werk te helpen. Momenteel zijn de grenzen in heel Europa gesloten, behalve voor het noodzakelijke woon-werkverkeer. Sinds enkele weken vragen autoriteiten mensen aan de landsgrenzen om een schriftelijk bewijs van het dienstverband te overleggen of om te keren.

Dit is waar een mobiele, gecentraliseerde hub en een one-stop-shop een onverwacht voordeel hebben opgeleverd. Dankzij het Now Platform kunnen werknemers met slechts een paar klikken op hun mobiele apparaten hun bewijzen van dienstverband openen en downloaden. Binnen de eerste twee weken hebben meer dan 2700 werknemers hun bewijs gedownload. Hierdoor konden ze doorreizen naar de campus waar ze werken aan de ontwikkeling van levensreddende geneesmiddelen.

Ik ben er trots op dat ServiceNow bijdraagt om de wereld door deze crisis heen te helpen.

Ik voel me vereerd door de creativiteit en de gedrevenheid van onze partners en klanten, die het Now Platform gebruiken om essentiële werkzaamheden onder zeer zware omstandigheden uit te voeren. Ik ben ervan overtuigd dat we niet alleen samen maar ook sterker door deze crisis heen kunnen komen.

Hoe onze klanten innoveren tijdens de pandemie


Kom meer te weten over ServiceNow

Thema's

 • Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Cyberbeveiliging en risico
  Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Lees waarom bedrijven deze vier belangrijke stappen moeten nemen om succes in 2022 te garanderen.
 • Hybrid work wayfinding technology: man standing in office building looking at phone in his hand
  Werknemerservaring
  ServiceNow zet zich nog meer in voor hybride werken met nieuwe wayfinding-technologie
  Bedrijven die permanent overstappen op hybride werkomgevingen staan voor grote uitdagingen. Ontdek hoe de indoor mapping-technologie van ServiceNow kan helpen.
 • ServiceNow zet zich in voor nul netto-uitstoot van broeikasgassen in 2030
  Now Platform
  ServiceNow lanceert drie nieuwe innovaties om klanten te helpen efficiënter te werken
  We innoveren voortdurend om het werk voor iedereen beter te maken. Lees over drie nieuwe innovaties die klanten helpen efficiënter te werken

Trends & onderzoek

Jaar