Meer, sneller, gewaagder: de weg die voor ons ligt volgens onze nieuwe Country Manager voor Nederland


Door Jean-Pierre Van Tiggelen

2021 was natuurlijk een ongebruikelijk jaar om een nieuwe baan te starten. Velen vragen zich misschien af waarom ik ervoor heb gekozen een nieuwe uitdaging te zoeken.

Voor mij was de keuze eenvoudig. Ten eerste kon ik de kans om te werken voor ServiceNow, dat snel het platform is geworden voor digitale ervaringen, niet laten schieten. Onze mogelijkheden en de service die we onze klanten bieden, zijn ongeëvenaard.

Ten tweede is het een enorme kans voor persoonlijke groei. Mijn vorige functie voelde erg comfortabel, maar zoals Kevin Haverty het al zei in onze Sales Kick-Off voor 2021 gaan comfort en groei niet goed samen. In de bijna 30 jaar dat ik al in deze branche werk, heb ik te maken gehad met allerlei persoonlijke en professionele uitdagingen. Door dit soort groeikansen te benutten, heb ik daadwerkelijk kunnen leren en ontwikkelen, als individu en als zakelijk leider. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

De uitdagingen waarmee bedrijven nu te maken krijgen, kennen natuurlijk geen gelijke. De COVID-19-pandemie heeft business-as-usual volledig op z’n kop gezet, onze levens veranderd en binnen één jaar een decennium aan vooruitgang gestimuleerd.

Los van de pandemie bevinden we ons midden in een belangrijke periode van digitale transformatie die al jaren gaande is. Nu we geconfronteerd worden met deze uitdagende combinatie – en de uitdagingen op zowel korte als lange termijn – is de vraag die de meeste zakelijk leiders hebben: hoe gaan we technologie gebruiken om deze uitdagingen aan te gaan?

De kans voor ServiceNow

Dit is waar wij bij ServiceNow uitkomst kunnen bieden.

Zonder te overdrijven: elk product dat vandaag gekocht kan worden is een beleving geworden. Of het nu gaat om auto’s, bier, smartphones of iets anders, klanten vinden de service die ze van een bedrijf krijgen net zo belangrijk, en zo niet belangrijker, dan het product dat ze krijgen.

De bedrijven die deze producten en diensten leveren, beseffen snel hoe belangrijk de klantbeleving is bij hun digitale transformatie. Daarbij is het van essentieel belang dat ze over het juiste technologieplatform beschikken.

Bij ServiceNow bevinden wij ons in een unieke positie om te helpen bij deze digitale transformatie. Ons platform, dat wordt ondersteund door één architectuur en datamodel, biedt klanten naadloze workflows en één overzicht van al hun bedrijfsprocessen. Met deze mogelijkheden kunnen bedrijven niet alleen efficiënter werken, maar ook beter reageren op uitzonderlijke omstandigheden.

Dit is voor ons ook een mogelijkheid om nieuwe markten te ontdekken. We weten dat we een sterke achtergrond hebben op het gebied van IT Service Management – dat is onze broodwinning. Maar ServiceNow is uitgegroeid tot iets veel groters. Het is nu een volledig uniek platform voor uitgebreide digitale transformatie.

Tegelijkertijd maken zakelijk leiders in alle sectoren zich zorgen over hoe technologie kan worden gebruikt om digitale transformatie te bewerkstelligen – en nieuwe bronnen van inkomsten te vinden. Daarom moeten we niet alleen nadenken over hoe we risico’s kunnen verminderen en efficiëntie kunnen verbeteren, maar ook hoe we onze expertise in het digitale transformatieplatform kunnen gebruiken om nieuwe mogelijkheden te creëren voor bedrijven die zowel hun omzet als hun winst willen verbeteren.

Teamwork makes the dream work

Dat klinkt goed, maar wat moeten we doen om dit te laten gebeuren?

Het antwoord is tweeledig. Het eerste deel is intern: onze werknemers zijn enorm belangrijk voor ons bedrijf. Het COVID-tijdperk is een zeer uitdagende situatie waarin we onze werknemers moeten blijven ondersteunen en onze cultuur van saamhorigheid moeten vasthouden. Tevreden, goed ondersteunde teamleden maken betere teams die onze expertise effectiever overbrengen. Als we beter samenwerken als team, kunnen wede verkoopcyclus versnellen, meer bereiken en tot grote hoogten stijgen.

Het tweede deel? We moeten beter samenwerken met onze partners. We hebben een fantastisch wereldwijd partnernetwerk en we moeten dit optimaal gebruiken. Dit betekent dat we ons horizontaal kunnen uitbreiden naar nieuwe partners in nieuwe sectoren en verticaal bij onze bestaande partners, tot C-level aan toe. En waar mogelijk moeten we deze partners benutten als pleitbezorgers en samenwerken om uitgebreidere en effectievere diensten te bieden aan nieuwe klanten.

De kans voor Nederland

In Nederland bevinden we ons op een unieke plek om deze transformatie mogelijk te maken.

Niet alleen is Nederland de thuisbasis van een aantal van ‘s werelds grootste multinationals, we zijn historisch gezien ook een markt van early adopters. Nederlandse bedrijven zijn internationaal georiënteerd en kunnen snel kansen grijpen om de concurrentie voor te blijven. We gaan de nieuwste technologieën zeker niet uit de weg. En met onze business in het hart van Europa zitten we op de juiste plek om deze gesprekken te beginnen.

Mijn rol in Nederland is om die gesprekken in onze markt op gang te brengen en deze bedrijven door het digitale transformatieproces te leiden.

Ik ben er ook van overtuigd dat we als markt voorop lopen. Om die groei mogelijk te maken, wil ik ervoor zorgen dat we onze comfortzones verlaten en verder denken dan steeds dezelfde jaarlijkse doelstellingen. Als we hoog inzetten, zijn er geen grenzen aan wat we kunnen bereiken.

Verder en hoger

Het is een fantastische tijd om deel uit te maken van ServiceNow. Wij laten werk echt beter werken voor mensen. Het bedrijf heeft zo veel bereikt en er komt nog veel meer.

En voor de mensen in Nederland hebben we een mooie kans om ons platform uit te breiden naar enkele van de grootste en meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Ik ben zo blij om hier deel van uit te maken – en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.


Kom meer te weten over ServiceNow


In Januari verwelkomde ServiceNow Jean-Pierre Van Tiggelen als de nieuwe Country Manager voor Nederland. In onze nieuwste blog vertelt Jean-Pierre, woonachtig in Rotterdam, over zijn achtergrond, zijn redenen om bij ons aan de slag te gaan en zijn plannen voor de toekomst.

Thema's

 • Knowledge 2021
  Knowledge
  Knowledge 2021: Belangrijkste lessen
  Knowledge 2021 bestond uit twee geweldige weken vol keynotes, panels en gesprekken met experts en thought leaders van over de hele wereld. Ontdek de belangrijkste lessen.
 • ServiceNow neemt de next-generation observability-expert Lightstep over
  Now Platform
  ServiceNow neemt de next-generation observability-expert Lightstep over
  Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat ServiceNow een overeenkomst heeft ondertekend om de next-generation observability-expert Lightstep over te nemen.
 • hoe servicenow de wereld laat werken met workflows
  Knowledge
  Samenvatting openingskeynote: Hoe ServiceNow de wereld laat werken met workflows
  Ontdek hoe ServiceNow-workflows bedrijven tijdens de pandemie hebben geholpen, inclusief de University of Michigan, City of Los Angeles, NBA en WNBA en meer.

Trends & onderzoek

 • Onderzoek
  Bouwen aan een echt ‘flexibele onderneming’ – nu is het moment
 • Flexibiliteit van de organisatie: wanneer een kans een noodzaak wordt
  Onderzoek
  Flexibiliteit van de organisatie: wanneer een kans een noodzaak wordt
 • Wat maakt een bedrijf flexibel? De belangrijkste stappen om een flexibele transformatie uit te voeren
  Onderzoek
  Wat maakt een bedrijf flexibel? De belangrijkste stappen om een flexibele transformatie uit te voeren

Jaar