ServiceNow en Oracle Cloud integreren voor cloudoptimalisatie


ServiceNow en Oracle Cloud integreren voor cloudoptimalisatie

Het afgelopen jaar hebben bedrijven meer dan ooit ingezet op digitale transformatie om omzet te beschermen, bedrijfscontinuïteit te handhaven en productiviteit te behouden in eengedistribueerde werkomgeving. Een effectieve cloudstrategie is een belangrijk onderdeel van het digitale transformatietraject van elk bedrijf.

Om de beste cloudstrategie te ontwikkelen, hebben IT-afdelingen één datamodel en een organisatiebreed integratiesysteem nodig. Dit geeft hen de mogelijkheid om één overzicht te gebruiken voor de gehele IT-levenscyclus, zodat ze vooruit kunnen plannen, prioriteiten kunnen stellen en kunnen optimaliseren op één cloudgebaseerd platform.

Een match in de cloud 

ServiceNow en Oracle hebben beide als doel bedrijven te helpen hun inspanningen voor digitale transformatie te versnellen door één data-overzicht te creëren voor slimmere beslissingen en realtime analyse. Vandaag kondigen ServiceNow en Oracle de integratie aan van de ServiceNow ITOM Visibility met de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) voor cloudoptimalisatie. Hierdoor kunnen gezamenlijke klanten proactief wijzigingen in hun OCI-instance visualiseren en zien hoe bedrijfsservices worden beïnvloed. Deze integratie bevordert het doel van ServiceNow om de bestaande infrastructuur van klanten te ondersteunen, waardoor het Now Platform klanten kan ondersteunen ongeacht waar hun werklasten zich bevinden: op locatie, bij de grote cloudproviders of beide.

"Met deze integratie zorgen ServiceNow en Oracle ervoor dat bedrijven naadloos de productiviteit van gedistribueerde teams kunnen verhogen om producten en services sneller te leveren, toegang te krijgen tot waardevolle bedrijfsinzichten en werknemers een geweldige ervaring te bieden," aldus Jeff Hausman, VP & GM Operations Management (ITOM, ITAM, security) en Data Foundations bij ServiceNow.

"Gezamenlijke klanten die gebruikmaken van het Now Platform en OCI krijgen het beste van beide werelden: een naadloze ervaring die de waarde van cloudinvesteringen maximaliseert en de mogelijkheid om de kracht van kunstmatige intelligentie te benutten voor proactieve activiteiten," voegt hij toe.

"Zakelijke klanten stappen steeds vaker over op een multicloudomgeving en hebben behoefte aan een eenvoudige manier om al hun cloudresources te beheren," aldus Scott Twaddle, Vice President van Product, Industries and Partnerships, Oracle Cloud Infrastructure. "Dit is een grote stap voorwaarts voor al onze klanten die Oracle en andere grote cloudproviders gebruiken om hun bedrijfskritische toepassingen uit te voeren.  Nu kunnen klanten hun bestaande ServiceNow Service Management Portal gebruiken om al hun cloudresources, waaronder Oracle, te bekijken en te beheren."

Eenvoudig inzicht in de cloud 

Het is niet eenvoudig om inzicht te krijgen in de migratie van workload en tegelijkertijd de levering van producten en services te beheren, met name omdat bedrijven zijn overgestapt op volledig externe of hybride werkmodellen.

De ServiceNow ITOM Visibility-oplossing, gekoppeld met OCI, biedt volledig inzicht in multicloud-resources voor infrastructure as a service (IaaS), platform as a service (PaaS) en containers as a service (CaaS). Met de uitgebreide IT-assetgegevens van ServiceNow kunnen teams taken uitvoeren zoals het visualiseren van wijzigingen, het volgen van incidenten en het uitvoeren van complianceverplichtingen voor softwarelicenties.

Oracle heeft ServiceNow Discovery en Software Asset Management geverifieerd als externe tools voor Oracle contractuele events en software-audits.

De integratie helpt gedistribueerde teams ook bij het volgen van cloud-native omgevingen, waardoor de levering van producten wordt versneld om te voldoen aan de toenemende eisen van bedrijven. IT-teams kunnen nu bijvoorbeeld gestandaardiseerde cloudtags gebruiken om infrastructuur en services in kaart te brengen voor directe identificatie en herstel van problemen. 

AI-gedreven workflows schieten te hulp 

In het uitdagende bedrijfslandschap van tegenwoordig hebben organisaties beperkte middelen en bandbreedte om problemen te beheren wanneer deze zich voordoen. Met OCI maken klanten gebruik van ServiceNow AI-Powered Service Operations om problemen te voorspellen en te voorkomen voordat ze zich voordoen en gevolgen hebben voor gebruikers.

Met behulp van één geïntegreerd agentframework kunnen IT-teams kwetsbaarheden en software asset management beter beheren en intelligente workflows gebruiken om de reactie op incidenten te automatiseren. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat processen soepel lopen, dat problemen geen invloed hebben op de klantervaring en dat klanten minder agents hoeven te beheren.

Klanten kunnen de nieuwe integratie eenvoudig downloaden en implementeren via de ServiceNow Store zonder dat ze hun ServiceNow- en Oracle-omgevingen hoeven te herzien.

© 2021 ServiceNow, Inc. Alle rechten voorbehouden. ServiceNow, het ServiceNow-logo, Now en alle overige ServiceNow-merken zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van ServiceNow, Inc., in de Verenigde Staten en/of andere landen. De andere bedrijfsnamen, productnamen en logo's kunnen handelsmerken zijn van de respectievelijke bedrijven waaraan zij gelieerd zijn. 

Thema's

 • Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Cyberbeveiliging en risico
  Vier manieren waarop bedrijven zich moeten aanpassen voor succes in 2022
  Lees waarom bedrijven deze vier belangrijke stappen moeten nemen om succes in 2022 te garanderen.
 • Hybrid work wayfinding technology: man standing in office building looking at phone in his hand
  Werknemerservaring
  ServiceNow zet zich nog meer in voor hybride werken met nieuwe wayfinding-technologie
  Bedrijven die permanent overstappen op hybride werkomgevingen staan voor grote uitdagingen. Ontdek hoe de indoor mapping-technologie van ServiceNow kan helpen.
 • ServiceNow zet zich in voor nul netto-uitstoot van broeikasgassen in 2030
  Now Platform
  ServiceNow lanceert drie nieuwe innovaties om klanten te helpen efficiënter te werken
  We innoveren voortdurend om het werk voor iedereen beter te maken. Lees over drie nieuwe innovaties die klanten helpen efficiënter te werken

Trends & onderzoek

Jaar