Ons wereldwijde team van toegewijde beveiligingsexperts beschermt uw gegevens 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Lees hoe we het Now Platform® beveiligen.
ServiceNow ondergaat jaarlijks uitvoerige audits door onafhankelijke externe bedrijven en overheidsinstanties om te bewijzen dat we voldoen aan de verschillende wereldwijde en regionale normen.
Omdat uw gegevensbeveiliging van het grootste belang is voor ons, hebben we onze cloudservices ontwikkeld om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd veilig zijn. We voegen nieuwe beveiligingseigenschappen toe aan elke nieuwe release van het Now Platform.
We doen er alles aan om u volledige controle te geven over uw gegevens. We houden ons aan een van de meest uitgebreide portfolio's van industrienormen en we voldoen aan nieuwe regels voor digitale privacy en veiligheid naarmate deze zich ontwikkelen.
ISO/IEC 27001:2013
De ISO/IEC 27001:2013-certificering specificeert best practices en controles op het gebied van beveiligingsbeheer op basis van de ISO/IEC 27002-gids met best practices. De certificering zorgt ervoor dat ons ISMS (Information Security Management System) is afgestemd op veranderingen in beveiligingsrisico's, wat essentieel zijn in de snelle wereld van IT-beveiliging.
Hercertificering wordt elke drie jaar door een audit verkregen, inclusief een jaarlijkse surveillanceaudit om aan te tonen dat ServiceNow:
1. een uitgebreide ISMS heeft ontworpen en geïmplementeerd.
2. een proces voor continu risicobeheer heeft ingevoerd om ervoor te zorgen dat de juiste informatiebeveiligingscontroles worden uitgevoerd om te voldoen aan een ontwikkelend risicolandschap en veranderende risico's.
3. op systematische wijze de risico's voor informatiebeveiliging evalueert en daarbij rekening houdt met verschillende factoren, waaronder de gevolgen van bedrijfsdreigingen en kwetsbaarheden.
ServiceNow is sinds 2012 een ISO/IEC 27001-gecertificeerde organisatie en het certificaat is hier beschikbaar.
ISO/IEC 27017:2015
De ISO/IEC 27017:2015-norm is gericht op de implementatie van de cloudspecifieke informatiebeveiligingsmaatregelen zoals gespecificeerd in ISO/IEC 27002.
De certificering wordt behaald door middel van een jaarlijkse onafhankelijke audit en ServiceNow is sinds 2018 een ISO/IEC 27017:2015-gecertificeerde organisatie.
ISO/IEC 27018:2014
De ISO/IEC 27018:2014 is een praktijkcode op basis van ISO/IEC 27002 en houdt zich bezig met de bescherming van persoonsgegevens (PII) in openbare clouds in overeenstemming met de privacybeginselen in ISO/IEC 29100.
De certificering wordt behaald door middel van een jaarlijkse onafhankelijke audit en ServiceNow is sinds 2016 een ISO/IEC 27018:2014-gecertificeerde organisatie.
SSAE 18 SOC 1- en SOC 2-rapporten
Het SOC-raamwerk (Service Organizational Control) is een attestatie dat ServiceNow voldoet aan de vereiste norm met betrekking tot beschikken over controles ter bescherming van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens van onze klanten in de cloud.
- SOC 1 richt zich op de effectiviteit van interne controles die van invloed zijn op de financiële rapporten van klanten
- SOC 2 evalueert controles die relevant zijn voor beschikbaarheid, integriteit, beveiliging, vertrouwelijkheid of privacy.
ServiceNow wordt jaarlijks geaudit door een derde partij en heeft in 2011 zijn SSAE 18 SOC 1 Type 2-attestatie behaald (SSAE 18 heeft SSAE 16 vervangen in 2017). SSAE 18 is uitgelijnd met internationale norm ISAE3402 en vervangt de nu verouderde SAS70.
ServiceNow heeft sinds 2013 ook een jaarlijkse SOC 2 Type 2-attestatie uitgevoerd. Deze is relevant voor beveiligings- en beschikbaarheidscontroles zoals vermeld in de ACICPA Trust Services Criteria (TSC).
Tussen auditperioden wordt een SOC 1 Type 2 bridge letter verstrekt zodat het bedrijf voor het gehele jaar gedekt is. Deze bridge letter is aan het einde van elke januari beschikbaar voor ServiceNow-klanten via ServiceNow CORE.
C5-norm (Cloud Computing Compliance Controls Catalog)
C5 is een catalogus voor cloudspecifiek compliancebeheer, ontwikkeld door de Duitse federale instantie voor informatiebeveiliging (BSI), die zowel in de publieke als private sector wordt gebruikt. Het C5-attestrapport volgt een vergelijkbaar proces en schema als AICPA SOC 2-rapporten en heeft qua vereisten een aanzienlijke overlap met AICPA Trust Services Criteria, en stelt daarnaast specifieke cloudgerichte vereisten. ServiceNow ontving een C5-attestrapport in 2020.
APEC Privacy Recognition for Processors (PRP)
De APEC PRP is een vrijwillige certificering voor gegevensverwerkers specifiek in de regio Azië-Stille Oceaan, en is ontwikkeld door lokale leden in de regio. De certificeringen worden jaarlijks vernieuwd, maar de beoordelaars worden mogelijk vaker ingeschakeld voor elke wijziging die een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op de privacyprocessen en/of -procedures van de verwerker.
ISO/IEC 27701: Privacy Information Management System (PIMS)
Deze uitbreiding van ISO/IEC 27001 richt zich op het opzetten en onderhouden van een Privacy Information Management System (PIMS). Dit is relevant voor ServiceNow als verwerker van klantgegevens die persoonlijk identificeerbare informatie (PII) kunnen bevatten. ServiceNow ontving deze certificering in 2020.
PinkVERIFY™
PinkVERIFY™ zorgt ervoor dat ServiceNow kan aantonen dat de ITSM-producten (IT Service Management) compatibel zijn met de ITIL-best practices (Information Technology Infrastructure Library).
ServiceNow is met trots de eerste SaaS-leverancier die in 2009 de PinkVERIFY™-status heeft behaald voor 11 ITIL-processen, en heeft zijn ITSM-oplossingen voortdurend verbeterd terwijl dit branchecertificaat behouden blijft.
FedRAMP JAB High p-ATO (voor entiteiten van de Amerikaanse overheid)
ServiceNow is vereerd om de p-ATO van de Joint Authorization Board (FedRAMP JAB) van het U.S. Federal Risk and Authorization Management Program op het niveau High te hebben behaald. Hierdoor kunnen we de implementatie van onze veilige cloudoplossingen door Amerikaanse federale instanties versnellen en beschikken we over een gestandaardiseerde aanpak voor het beoordelen, bewaken en autoriseren van cloud computing-producten en -services, conform de Federal Information Security Management Act (FISMA).
ServiceNow ontvangt JAB High Provisional Authority to Operate (p-ATO) in 2019. De FedRAMP JAB High P-ATO voldoet ook aan de vereisten voor DoD Impact Level 4.
DoD Impact Level 4 Authorization (voor US DoD/IC-entiteiten)
De DoD Impact Level 4 Authorization vergemakkelijkt de aanschaf van ServiceNow-producten door het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD: Department of Defense) en de Intelligence Community (IC). In de Security Requirements Guide (SRG) voor cloud computing wordt een basisstandaard beschreven die is gedefinieerd door de Defense Information System Agency (DISA).
In 2019 heeft ServiceNow de DoD Impact Level 4 (IL-4) authorization behaald. De IL-4-norm is gebaseerd op FedRAMP High-controles en aanvullende controles die zijn gedefinieerd door DISA.
Naleving Privacy Shield
ServiceNow voldoet aan het EU U.S. Privacy Shield Framework en het Swiss - U.S. Privacy Shield Framework zoals opgesteld door het Department of Commerce van de Verenigde Staten met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens die worden overgedragen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en Zwitserland naar de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie over het Privacy Shield-kader op de toegewijde Privacy Shield-website van het Amerikaanse ministerie van handel hier.
Meerlaagse cloudbeveiligingsnorm voor Singapore (MTCN's) niveau 3
MTCE Level 3 is een certificering die ervoor zorgt dat ServiceNow voldoet aan de normen met betrekking tot de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens van onze klanten in de cloud voor Singapore. Het bouwt voort op ISO/IEC 27001 en dekt de soevereiniteit, retentie en beschikbaarheid van gegevens, evenals de planning van bedrijfscontinuïteit en noodherstel.
ServiceNow is er trots op om MTCE Level 3, het hoogst haalbare certificeringsniveau, te hebben behaald.
ASD IRAP-gecertificeerde cloudservice
Als ASD IRAP Certified Cloud Service kan ServiceNow effectief samenwerken met Australische overheidsinstanties zodat zij het Now Platform® kunnen gebruiken. Deze certificatienorm is bepaald door het Australian Signals Directorate (ASD), een informatiebureau in het Department of Defense van de Australische overheid.
ServiceNow is er trots op in 2017 een ASD-certificering te hebben behaald en heeft dienovereenkomstig een ASD Certification Letter en Certification Report ontvangen.
Canadese overheid - Protected-B Cloud Provider
Het Canadian Centre for Cyber Security (CCCS) heeft een set van zowel fysieke als logische eisen opgesteld waaraan moet worden voldaan om een gecertificeerde Protected-B Cloud Provider te zijn. Cloudproviders moeten de compliance aantonen aan CCCS-personeel voordat zij toestemming krijgen om als Protected-B Cloud Provider te werken. Protected-B is het door de overheid gedefinieerde gegevensclassificatieniveau dat is goedgekeurd om in de cloud te worden opgeslagen.
ServiceNow is in 2020 een GC Protected-B Cloud Provider geworden. Meer informatie vindt u hier
Bedankt voor uw verzoek. Een ServiceNow vertegenwoordiger zal binnen 48 uur contact met u opnemen.